pühapäev, 5. veebruar 2012

MustonenFest - Barokk!? Festivali galakontsert

Laupäeval 4. veebruaril kell 19 Estonia kontserdisaalis.

Gemma Bertagnolli (sopran, Itaalia)
Gordana Josifova Nedelkovska (oboe, Makedoonia)
Federico Mondelci (saksofon, Itaalia)
Tallinn Sinfonietta
Dirigent Andres Mustonen

Kontserdi esimes pooles esitai vanemat muusikat. Valentin Silvestrov'i (1937) "Vaikne Muusika" avaloona oligi vaikne ja rahulik muusika, nagu pealkirjas lubatud.
Kõik solistid olid väga head ja seepärast terve kava huvitav ja nauditav jälgida. Oboesoliste sageli ei kuule, seepärast oli väga huvitav kogemus nüüd väga heas esituses kuulata tervet oboekontserti.
Ka Gemma Bertagnolli suurepärane esitus võeti publiku pool soojalt vastu.
Esimese poole lõpetas J.S. Bach Kontsert c-moll oboele ja viiulile, kus viiulil soleeris Andres Mustonen. Bach´i muusika tänapäevane vaste on kõige parem hevimuusika. Selles on ikka tõelist jõudu ja väge. Oboe ja viiul koos Tallinn Sinfonietta orkesriga kõik koos oli vägev.
Kontserdi teine pool koosnes möödunud sajandil sündinud heliloojate loomingust. Teise poole vaieldamatu täht oli Federico Mondelci saksofonil. Tema ekstaatiline mäng ja ülipuhas saksofoniheli kokku oli väga võimas. Superesitus. Aga mis on barokk? Küllap küsimärk festivali pealkirjas sellele viitab. Pole oluline, milline on nimi, eriti kui ta sisaldab on selliseid pärle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar