pühapäev, 25. märts 2012

"Järgmine voor" Mihkel Raud

Von Krahli teatris
Lavastaja Mart Koldits
Kunstnik Reet Aus
Näitlejad Mari Abel, Juhan Ulfsak, Taavi Eelmaa, Nero Urke

Mihkel Raua debüütnäidend, esietendus 18. jaanuaril 2012
Vaadatud etendus 24. märtsil 2012

Superstaari saate formaadi žürii kolm liiget ja üks staarikspürgija, keda mängib Nero Urke.
Näitlejad on kõik väga head, seepärast vüiks oodata väga head etendust. Näidend on päris lihtne, aga ka täiesti hea.  Kes on superstaarisaadet kasvõi korragi vaadanud, saab kohe aru, kellega ja millega on tegemist.
Etenduses on mõned päris head ja nauditavad kohad.
Kõigepealt ehk Mihkel Raua eneseiroonia või lihtsalt hea huumorimeele väljendusesks need laulutekstid, mis pidid olema lähimineviku hitid. "Hoia mu nahkset mikrofoni" - väga hea algusest lõpuni. Juhan Ulfsaki esituses nii esimesel kui ka teisel korral. Hästi esitatud ka. Muidu kippus Juhan Ulfsak natuke vinti üle keerama, võibolla oleks lavastaja võinud selles suhtes rohkem nõua anda?
Nero Urke staarikspürgijana oli väga usutav, teatavat tüüpi ta kehastas päris täpselt. Edaspidi oli tema roll natuke ebamäärasem.
Mari Abel'i roll oli võrdlemisi piiratud ja erilisi võimalusi tal ei olnud, aga oma tuntud headuses oli teda hea näha.
Selle etenduse superstaar oli kindlalt Taavi Eelmaa. Tema soeng ja seitel - tõeline hitt! Beežid (krimpleenist?) viigipüksid - nende eest peab ilmselt Reet Aus'i tänama!  See kuidas Taavi Eelmaa oli valmis kollaborantlikult kohe poolt vahetama ja kui hästi ta seda tegi oli väga hea. "Põdramaja" markeerimine - super! Taavi Eelmma puhul meeldib eriti, et ta ei keera kuskil vinti üle. Teab mida teeb ja ongi usutav, nähtav, veenev.
Tervikuna oli netendus minu jaoks natuke veniv ja natuke igav ja ettearvatav. Kuigi tegevus oli hoogne ja häid hetki jagus ka. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar